Hallgatói vélemények az RKG képzésről

„Érdekes témák; széleskörű ismeretek; valós példák; felkészült, segítőkész és motivált oktatók; közvetlen kapcsolat; barátságos légkör; kiscsoportos képzés; egyéni és csoportos munkák, fiatal oktatók” – ezek azok a jellemzők, melyekkel végzett hallgatóink a „Regionális és környezeti gazdaságtan” (RKG) szakon töltött két évet jellemzik.

Számunkra kiemelten fontos, hogy hallgatóink elégedettek legyenek, folyamatos visszacsatolást adjanak képzésünkről, így a végzett hallgatók véleménye alapján folyamatos fejlődésre törekszünk képzésünk minden szintjén. Megkérdezett hallgatóink több mint 50%-a látja a lentebb felsorolt tényezőket nagymértékben jellemzőnek az RKG képzés során.

Az RKG képzésre nagymértékben jellemző állítások

Az RKG képzésre nagymértékben jellemző állítások

Képzettség

regionális és környezeti tudás- és ismeretanyag, mely különböző ágazatokban alkalmazható; települési és regionális szintű társadalmi, gazdasági és környezeti problémák felismerése és a megoldásukra irányuló döntések előkészítése; elemzések, jelentések, felmérések elkészítése, komplex problémák kritikus és konstruktív kezelése; fenntarthatósággal kapcsolatos fejlesztési programok elkészítése; felelős és jövőtudatos döntéshozatal és irányítás.

A megkérdezett hallgatók egyharmada tanulmányai után azonnal el tudott helyezkedni és voltak, akik a diplomakészítésük helyén kaptak erre lehetőséget. Szintén egyharmada a válaszadóknak Magyarországon és szakmai területen tudott elhelyezkedni. Megoszlik az arány a multinacionális (20%) vállalatnál, kkv-nál (16%) és közszférában (16%) dolgozók között és kevesen, de vannak olyanok, akik saját vállalkozást vezetnek (12%). A kérdésre választ adók (összesen a 24-ből 19-en feleltek erre a kérdésre, 16-an „Igen”-nel) 84%-a gondolja úgy, hogy tanulmányai összességében hozzásegítették a munkavállaláshoz. Felmerül a kérdés, hogy mely tárgyakban tanultakat tudják a hallgatók leginkább hasznosítani munkájuk során. A végzett hallgatók a képzés tárgyai közül számos ilyet említenek, melyeknek egy szűkített listája lentebb látható.


A megkérdezettek jelenlegi munkaköréhez a leginkább hasznosítható tudást adó tantárgyak (szűkített lista)
A megkérdezettek jelenlegi munkaköréhez a leginkább hasznosítható tudást adó tantárgyak (szűkített lista)*
*A végzett hallgatók körében készített kérdőíves felmérés 2014 tavaszi féléve során készült, összesen 24 végzett hallgató véleményét jeleníti meg.Jelentkezés a képzésre


A képzésre való jelentkezés a Felvi.hu rendszerén keresztül történik.

A jelentkezés határideje: 2017. február 15.


Kérdéseivel és további információért keresse Dr. Valkó Lászlót (valkol[kukac]eik.bme.hu)Buzási Attilát (buzasi[kukac]eik.bme.hu) vagy Horváth Györgyöt (george[kukac]eik.bme.hu)

Ez a tájékoztató PDF formátumban is elérhető.


Keressen fel minket!

Ha további információkra van szüksége, vagy kérdése van, kérjük, az alábbi elérhetőségeken keresse meg Tanszékünket!


levélcímünk

BME Környezetgazdaságtan Tanszék
1117 Budapest,
Magyar tudósok körútja 2. Q-ép. A. 232.


telefon

+36 1 463 1941

fax

+36 1 463 1941

e-mail

valkol[kukac]eik.bme.hu, buzasi[kukac]eik.bme.hu és george[kukac]eik.bme.hu